Pygmalion oslavil 15 let od svého založení

Pygmalion oslavil 15 let od svého založení 27.6.2013

V sobotu dne 15. 6. 2013 se v Těrlicku v hotelu Fridrich konala oslava k založení jazykové školy a překladatelského centra Pygmalion.

Letos je to již patnáctý rok, kdy Pygmalion poskytuje široké veřejnosti i firemní klientele kvalitní služby v oblastech vzdělávání, překladů a tlumočení.

Během oslavy panovala mezi hosty velice milá a přátelská atmosféra, kterou navíc umocnilo působivé vystoupení šansoniérky Renaty Drössler s klavírním doprovodem.

Váženým hostem byl místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny, který ve své řeči ocenil klidný a vyrovnaný vývoj Pygmalionu a zdůraznil, že se dnešní mladí lidé bez znalosti cizích jazyků neobejdou. Rovněž vyjádřil své potěšení ze skutečnosti, že právě takovouto kvalitní jazykovou školu lze v Českém Těšíně nalézt. Pozvání na výroční setkání přijali také představitelé společností WALMARK, AGEL a GENPACT, se kterými Pygmalion dlouhodobě spolupracuje.

V úvodním proslovu vyjádřila zakladatelka a jednatelka společnosti Pygmalion Eva Katrušáková poděkování všem přítomným lektorům, překladatelům, tlumočníkům a stálým zaměstnancům Pygmalionu za jejich dobrou a poctivou práci v průběhu uplynulých let.

Metodika i efektivnost výuky cizích jazyků vždy patřila k prioritám Pygmalionu. Aktuálně v jazykové škole působí dva studijní ředitelé a tři metodici výuky. Úctyhodný je rovněž počet studentů, kteří od doby vzniku Pygmalionem v Českém Těšíně, Třinci a Ostravě prošli.

V proslovu nechyběla zmínka o výsledcích odborné inspekce z Asociace certifikovaných jazykových škol (ACERT), která proběhla na půdě školy před měsícem. Z inspekční zprávy vyplývá, že jazyková škola Pygmalion nejen splnila požadavky ve všech sledovaných oblastech, ale byla dokonce vyhlášena jako příklad dobré praxe pro jiné školy v ČR, a to ve dvou oblastech: vzdělávání lektorů a příprava a realizace dětských kurzů Pygmalionek. Škola pečlivě dbá na udržení kvality a neustálé zlepšování poskytovaných služeb.

Během let vedle jazykové školy paralelně vyrostla i divize překladů Pygmalion. Aktuálně má ve své databázi přes 600 spolupracujících překladatelů a tlumočníků nejen z Evropy a překládá i tlumočí do všech světových jazyků.

Za uplynulých 15 let divize překladů mnohonásobně rozšířila portfolio svých stálých zákazníků. Největší počet klientů se na Překladatelské centrum obrací z České republiky a z Polska, avšak v době nadnárodních vlastnických vazeb není výjimkou, kdy stejný zákazník objednává překlad či tlumočení hned z několika světových poboček, které jsou umístěny napříč kontinenty.

Díky moderním technologiím lze dodat bezchybný překlad i na druhý konec světa již za několik hodin bez ohledu na časová pásma a vzdálenosti.

Tlumočení prostřednictvím telefonu či Skypu lze zajistit v Dillí stejně tak jako v Praze, bez nutnosti podniknout časově i finančně náročnou cestu za klientem. Není výjimkou, kdy naši tlumočníci prostřednictvím Skypu tlumočí konferenci, jejíž účastníci se nacházejí v rozdílných světadílech.

Přejeme Pygmalionu do dalších let mnoho spokojených studentů a klientů. Long Live Pygmalion! J

Další informace vám rády poskytnou:
Julie Bachoříková, ředitelka, bachorikova@pygmalion.cz, tel.: 774 499 803
Andrea Lukášová, vedoucí překladatelského centra, preklady@pygmalion.cz, tel.: 777 215 745