Tradice cizojazyčných literárních soutěží v Pygmalionu pokračuje

10.5.2017

 

   I v minulém roce proběhlo městské a krajské kolo soutěže v anglickém jazyce GATE a městské kolo její německé obdoby TOR, které pro studenty třetích ročníků středních škol každoročně pořádá Jazykové a vzdělávací centrum Pygmalion. Studenti, kteří se chtějí zúčastnit soutěže, musí přečíst zjednodušenou anglickou, nebo německou verzi literárního díla a poté zdárně projít školním a městským kolem. Výherci městských kol anglické soutěže v Třinci, Českém Těšíně a Ostravě postupují do kola krajského, které probíhá v ostravském Pygmalionu. 

  

Krajského kola se zúčastnili studenti z třineckých, českotěšínských a ostravských středních škol. Všichni soutěžící porotu nadchli svou skvělou angličtinou a němčinou. Nejlepší z nich pak byli odměněni hodnotnými cenami.

   Vítězkou městského kola anglické soutěže GATE se v roce 2016 stala Ivana Saranová z Gymnázia Josefa Božka v Českém Těšíně, na druhém místě se umístila Zuzana Dudysová z Gymnázia Třinec a třetí místo obsadil Adam Poloček z Polského gymnázia v Českém Těšíně. V krajském kole stejnojmenné soutěže získala první místo Ivana Saranová, která se tak stala absolutním vítězem! Na druhém místě následovala Zuzana Dudysová z Gymnázia v Třinci a na místě třetím to byla Bára Opálková z Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě.

   V městském kole německé soutěže TOR se na prvním místě umístila Kateřina Štefánková z Poského gymnázia v Českém Těšíně, druhé místo obsadil Miroslav Řehounek z Gymnázia v Třinci a třetí místo náleží Martině Byrtusové z Gymnázia Josefa Božka v Českém Těšíně.

Všem výhercům srdečně gratulujeme!

   Městská kola proběhla za finanční podpory města Třinec a krajské kolo soutěže za finanční podpory Moravskoslezského kraje. Partnerem anglické části soutěže bylo dále nakladatelství Oxford University Press.